“Den Haag blind voor Marokkanen”

09-01-2013 08:47

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/den-haag-blind-voor-marokkanen/SrZmai!SPNtRX...

Amsterdam -



Wilders vindt dat Den Haag doof en blind is voor problemen met Marokkaanse jongens. Onzin, stellen partijen in de Tweede Kamer.

Partijen in de Tweede Kamer zijn het pertinent oneens met Geert Wilders over de toon waarop in de Kamer over het ‘Marokkanenprobleem’ wordt gesproken. Wilders stelt dat Den Haag ‘doof en blind’ is voor de problemen die worden veroorzaakt door Marokkaanse jongens. “Begin december ontbrak het de andere partijen aan lef en durfde niemand op de debataanvraag van de PVV te reageren. Ook het kabinet zwijgt in alle talen”, stelt Wilders in een brief aan de fractievoorzitters in de Kamer. Hij wijst onder meer op een interview in Het Parool met de Amsterdamse recherchechef Willem Woelders die de opmars van jonge, Marokkaanse criminelen ‘niet te stuiten’ noemt. Groepen jonge Amsterdammers van Marokkaanse origine zijn uitgegroeid tot gewelddadige criminelen die in heel Nederland vooral overvallen en ramkraken plegen op banken en juweliers en in drugs handelen, stelt de politieman.



“In het belang van een veilig Nederland doe ik een dringend beroep op u. Kijk niet langer weg van een van de grootste problemen in ons land: het Marokkanenprobleem”, zegt Wilders. Bovendien meent hij dat zijn Kamervragen over dergelijke kwesties expres niet worden beantwoord of dat de behandeling wordt uitgesteld. “Een teken van desinteresse van deze regering”, aldus de PVV-voorman. Een woordvoerder van de minister van Veiligheid en Justitie Ivo Opstelten weerspreekt dit. “Kamervragen worden altijd netjes beantwoord, tenzij de juiste informatie niet voor handen is. Dan wordt de behandeling uitgesteld.”



De VVD-fractie in de Kamer ‘herkent zich niet in het geschetste beeld van Wilders’. “Integratie staat bij de VVD al jaren op de politieke agenda”, stelt Kamerlid Malik Azmani (VVD). “Ik vraag minister Asscher om een gedegen en inhoudelijk reactie op het rapport. En ik wil dat ook hij met oplossingen komt.”



Ook SP-kamerlid Sadet Karabulut is het oneens met Wilders. “De SP erkent problemen al jaren en wil deze bespreekbaar maken en oplossen. Wilders komt echter niet met oplossingen. Ook niet toen hij als gedoogpartner aan de knoppen zat en invloed kon uitoefenen.”



11 jaar geleden

“Den Haag blind voor Marokkanen”



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57