Bijlmer blijft onrustig, ook dit weekend

17-12-2012 09:47

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/bijlmer-blijft-onrustig-ook-dit-weekend/SrZl...

Amsterdam -



Zaterdagnacht vond er weer een dodelijke schietpartij plaats in de Amsterdamse Bijlmer. Over de toedracht is nog niets bekend.

Het geweld in de Bijlmer van Amsterdam lijkt niet te stoppen. Zaterdagnacht is een 33-jarige man uit Zaandam omgekomen bij een schietincident. De politie kreeg rond middernacht meldingen binnen van omwonenden. Ze zouden meerdere schoten hebben gehoord bij de flat Hoogoord. Rond 01.00 uur ’s nachts trof de politie de Zaandammer aan in de parkeergarage van de flat. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden.



Een woordvoerder van Politie Amstelland verklaart dat de Zaandammer een bekende van de politie is. Verdere informatie wil hij echter niet geven. “We zeggen alleen dat het om een bekende gaat. Om welke eventuele verbanden dat verder gaat, houden we stil.” Over de toedracht en mogelijke dader(s) is nog niets bekend.



De roep van de bewoners en het streng surveilleren door de politie heeft tot teleurstelling van ook Eric Weber, communicatieadviseur van het stadsdeel, de afgelopen schietpartijen niet kunnen voorkomen. Hij is benieuwd naar de reactie van de stadsdeelvoorzitter op het zoveelste incident.



Bewoners hebben al meerdere malen aangegeven het geweld in hun buurt zat te zijn. Na twee schietincidenten binnen vierentwintig uur, in maart dit jaar, trokken de buurtbewoners in groten getale de straat op. Ze demonstreerden tegen het geweld dat de Bijlmer onophoudelijk tekent.

 



11 jaar geleden

Bijlmer blijft onrustig, ook dit weekend



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57