Chaos door sneeuw blijft vooralsnog uit

07-12-2012 09:52

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/chaos-door-sneeuw-blijft-vooralsnog-uit/SrZl...

Amsterdam -



Een chaos door de sneeuw is vrijdagochtend vooralsnog uitgebleven. De sneeuw begon later te vallen dan voorspeld, maar zorgde rond 09.45 uur nog voor voor zo'n 125 kilometer file, terwijl de ochtendspits normaal gesproken rond dat tijdstip is opgelost. Vooral rond Breda, Arnhem, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam en Den Haag is het druk, zei de ANWB. Het mag dan druk zijn op de weg door sneeuw, toch bleef grote drukte bij de wegenwacht uit. Vrieskou zorgt doorgaans voor meer ongelukken op de weg dan sneeuw, zei een woordvoerder. Rij-examens werden door het CBR wel afgeblazen vanwege het winterweer: 292 van de bijna 2650 geplande examens gingen niet door.



Voor zover bekend kunnen ondanks de winterse neerslag bijna alle trams, bussen en metro's gewoon rijden. In de regio Rotterdam moeten Arriva-busreizigers wel rekening houden met een reistijd van maximaal een uur langer, omdat de bussen niet zo snel kunnen rijden. Op het spoor blijven grote problemen door de sneeuw uit.



Sneeuw en sterke wind hebben op luchthaven Schiphol gevolgen voor het aantal vluchten. Het vliegveld was vrijdagochtend bedekt met 'een licht laagje sneeuw'. "De sneeuw heeft absoluut invloed", zei een woordvoerster. "Een op de vier vertrekkende vluchten is geschrapt. Voor vandaag stonden in totaal 900 vluchten op het programma." Tot een uur of tien is de capaciteit beperkt. In de loop van de ochtend lijkt het beter te worden.



De sneeuw houdt niet op bij de grens. In België heeft het openbaar vervoer last van de sneeuw. Ook stonden er bij onze zuiderburen langere files dan normaal op de wegen. Op de luchthavens van Frankfurt, Parijs en Zürich werd minder gevlogen.



11 jaar geleden

Chaos door sneeuw blijft vooralsnog uit



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57