Politie trekt wapens bij controle in Amsterdam

19-10-2012 12:02

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/regionaal/politie-trekt-wapens-bij-controle-in-amst...

Amsterdam -



Politierechercheurs hebben donderdagmiddag bij een controle hun wapen moeten trekken nadat ze waren gestuit op een auto met daarin drie gewapende mannen. De Amsterdammers, allen 23 jaar, probeerden te vluchten toen ze staande werden gehouden. Na een korte achtervolging kon de Amsterdamse politie ze arresteren.



De rechercheurs van de afdeling zware criminaliteit zagen tijdens een surveillance in de Derkinderenstraat in Amsterdam-West de auto rijden. Ze kregen argwaan omdat het voertuig op naam stond van een verhuurbedrijf dat volgens de politie auto's verhuurt aan criminelen. Het politiesysteem wees bovendien uit dat op dit kenteken in de afgelopen maand al 10 keer een aantekening was gemaakt voor asociaal rijgedrag.



Toen de agenten de auto staande hielden, bleken de inzittenden bekenden van de politie. Twee van hen waren eerder opgepakt wegens wapenbezit en de rechercheurs konden twee mannen in verband brengen met het plegen van overvallen. Het drietal probeerde vervolgens te ontkomen. Een van hen kon direct worden gepakt. Niet veel later werden ook de twee anderen ingerekend.



11 jaar geleden

Politie trekt wapens bij controle in Amsterdam



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57