Politie vraagt burger om de dag hulp via Burgernet

19-07-2012 08:42

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/020/politie-vraagt-burger-om-de-dag-hulp-via-burger...

Amsterdam -



Een op de 45 Amsterdammers is lid van Burgernet. Politie zet vier keer in de week acties uit.

De politie Amsterdam-Amstelland zet om de dag via Burgernetacties burgers aan het werk als extra oren en ogen op straat. Inmiddels heeft 1 op de 45 Amsterdammers zich aangemeld voor het telefonische netwerk dat bijdraagt aan de opsporing van onder meer vermiste personen of overvallers. Maar de politie zou graag meer leden zien om de pakkans in heterdaadsituaties te vergroten. Daarom gaat ze nog actiever en specifieker werven. “Bijvoorbeeld bij een bekende uitvalsroute van overvallers kijken wij hoeveel leden we in die buurt hebben. Is dat niet genoeg dan gaan we werven onder bewoners en samenwerking met ondernemers zoeken”, zegt een politiewoordvoerder. “Dit werpt drempels voor de daders op en vergroot de pakkans aanzienlijk.”



Burgernet wordt momenteel het meest ingezet bij vermissingen die over het algemeen goed aflopen. Een aantal keer ook met aantoonbare inzet van Burgernet. Vanwege de bekendheid van BurgerNet verdwijnt MailAlert binnenkort.



In de regio zijn 22.000 mensen lid van Burgernet. Stadsdeel Centrum heeft de meeste leden. De animo in de twee westelijke stadsdelen is niet zo groot.

 



12 jaar geleden

Politie vraagt burger om de dag hulp via Burgernet



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57