Vrouw komt om leven bij brand in Amsterdam

18-06-2012 12:32

Reportage 1 http://www.metronieuws.nl/nieuws/vrouw-komt-om-leven-bij-brand-in-amsterdam/S...

Amsterdam -



Een vrouw is zaterdag overleden bij een brand in een Amsterdamse flat. De brand ontstond vermoedelijk tijdens het koken

Bij een brand in de Amsterdamse straat Nijenburg is zaterdagavond een vrouw om het leven gekomen. Volgens de brandweer is het overlijden van de vrouw een ongelukkige samenloop van omstandigheden. “Waarschijnlijk was de vrouw net begonnen met koken, toen ze iets uit het keukenkastje daarboven wilde pakken. Daardoor zijn haar kleren in brand gevlogen. Daarbij heeft ze brandwonden opgelopen en dat is uiteindelijk ook haar doodsoorzaak geweest”, zo vertelt de brandweer. Rondom de woning van de vrouw zijn op zondagmorgen nog weinig sporen van de brand te zien. Alleen op de balustrade van het balkon is wat bloed te zien, wat er op wijst dat ze terwijl ze in brand stond nog het balkon wist te bereiken.



Een van de omwonenden vindt dat een opvallend gegeven. “Ze was slecht ter been”, zo weet een man die een paar verdiepingen boven de vrouw woont. “Iedereen kent elkaar hier in de flat wel. Zeker de ouderen kennen elkaar en vormen bijna een vereniging. Veel van hen wonen hier denk ik al zolang als de flat er staat.”



“Het was wel raar”, vervolgt de man. “We kwam rond een uur of tien thuis en toen stonden ze hier allemaal foto’s te maken en forensisch onderzoek te doen. Dan schrik je toch wel even. Wij dachten dat er een overval of zo was gepleegd.”



Volgens een vrouw uit de tegenoverliggende flat was de brandweer met groot materieel uitgerukt. “Er stonden drie brandweerwagens met ladders en een ambulance hier om iets voor zevenen. En dan hoor je de volgende ochtend op het nieuws dat ze is overleden, dat is toch wel vreemd.”



De vrouw geeft aan dat ze geen vlammen of rook heeft gezien. De brandweer beaamt dat er van de brand weinig zichtbaar is geweest voor de omstanders. “De brand heeft zich niet kunnen verspreiden, maar woedde alleen rondom de vrouw. Vandaar dat zij geen rook of vlammen gezien hebben.”

Een van de bewoners van de tegenoverliggende flat meent de vrouw wel gezien te hebben toen ze naar het balkon vluchtte.  “Ik zag iemand op het balkon liggen. Dat moet dus die vrouw geweest zijn. Ze was al helemaal zwart.”



12 jaar geleden

Vrouw komt om leven bij brand in Amsterdam



Add to Google

| More




Fatal error: Class name must be a valid object or a string in /home/112-nieuws/public_html/index.php on line 57